Birthe's Madside

 

Havrerodsbeignets
4 personer

Havreroden er snært i familie med kålrabi og skorzonerrod. Kan laves på mere end en måde. Man kan f.eks. dyppe små stykker kogt havrerod i dej og friturestege dem i olie, til de er sprøde og gyldne. Den metode, der beskrives her, er mere indviklet, men absolut umagen værd at prøve.

  • 3/4 kg havrerødder (eller skorzonerødder)

  • citronsaft

  • salt

  • 30 g smør

  • 1 æg og 1 æggeblomme, let pisket

  • friskkværnet sort peber

  • smør og olie til stegning

Hver rod skæres i fire dele på tværs, hvorefter hvert stykke skrabes og straks lægges i et fad med vand tilsat citronsaft. Havrerodstykkerne koges nu i let saltet vand i ca. 1 kvarter eller til de er bløde, når man prikker i dem med en gaffel. De må ikke koge for længe. Når rodstykkerne er løbet af, kommes de i gryden igen og rystes et øjeblik ved moderat varme for at tørre så meget som muligt. Derpå moses de ud til en pure sammen med smørret. Når denne er svalet lidt af, piskes æggene i. Drys med salt og peber og afkøl blandingen til den stivner og bliver let at have med at gøre. Opvarm en blanding af smør og olie i en stegepande. Kom havrerods-blandingen i det varme fedt med en spiseske og glat dem ud til små runde kager. Vend dem en enkelt gang og steg dem, til de er gyldne og sprøde på begge sider.

Serveres varme, stænket med citronsaft.

Kilde: Kim Spur

 

 

Birthe's Madside