Birthe's Madside

 

Indiske kartofler og ærter i karry
Grøntsager 4 personer
  • 4 spsk smør
  • 400 g solmodne tomater
  • 400 g bælgede ærter
  • 250 g kartofler
  • 1 tsk hakket, frisk ingefær (evt. ½tsk. stødt ingefær)
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 dl hakket løg
  • 1 tsk stødt kommen
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 3 spsk hakket persille
  • ½ tsk garam masala
  • 1 ½ spsk salt

Smelt smørret og svits ingefær og hvidløg. Tilsæt løg og salt - løgene må gerne brune lidt. Tilsæt kommen, gurkemeje, cayennepeber og de hakkede tomater. Rør godt i fem minutter ved kraftig varme til væden er nogenlunde fordampet. Skær kartofler i tern og tilsæt dem og ærterne. Spæd op med ca. 1/4 l vand og småkog i en halv snes minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og Garam masala og drys med persille over.

Kilde: Livsglad mad, Bogan's forlag.

John Erik Hansen 02-03-1996.

 

 

Birthe's Madside