Birthe's Madside

 

Jordskokgratin
Gratin, grøntsager 4 personer
  • 700 g jordskokker
  • 1 l vand
  • 1 tsk eddike
  • 600 g porrer i tynde ringe
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ l Mornay sauce
  • 50 g Mozzarella
  • 1 tsk rasp
  • Tilbehør:
  • groft brød

Gratinering: Ca. 15 min. ved 225°.

Microbølgeovn: Fordel de rå grønsager i 2 fade (ca. 15 x 25 cm) - derefter samme fremgangsmåde.

Dæk med plastfilm. 1 fad ad gangen i microbæølgeovnen: Ca. 8 min. ved fuld effekt.

Skræl jordskookkerne og læg dem straks i en skål med koldt vand og eddike. Skær hurigt jordskokkerne i tynde skiver. Kom jordskokkerne og porrer i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Lad grønsagerne dryppe af i en sigte. Fordel dem i et ovnfast fad ( ca. 25 cm. i diameter) og drys med peber. Hæld Mornay suace over grøntsagerne og drys med Mozzarella og rasp. Gatiner retten midt i ovnen.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside