Birthe's Madside

 

Kartoffel-frittata med tomat
4 personer
  • 600 g kogte kartofler i skiver

  • 2 porrer i ringe (både den hvide og den grønne del)

  • 20 g smør

  • 25 g soltørrede tomater i tern

  • 2-3 tomater i skiver

  • Æggemasse:

  • 6 æg

  • 2½ dl sødmælk

  • 3 spsk friskrevet grana padano parmesan

  • 5 spsk groft revet 45+ Danbo ost

  • 1 spsk hakket persille

  • 2 spsk klippet purløg

  • salt og peber

  • Til gratinering:

  • 1 spsk friskrevet grana padano parmesan

  • 3 spsk groft revet 45+ Danbo ost

  • Tilbehør:

  • brød fra specialbageren

Damp porrer og soltørrede tomater i smør under låg uden at brune i ca. 10 minutter. Bland kartoffelskiver med porrer og soltørrede tomater. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt ost, purløg, persille, salt og peber. Hæld halvdelen af æggemassen i en smurt tærteform og kom derpå kartoffelblandingen i. Fyld op med resten af æggemassen og fordel tomatskiver øverst. Stil fadet i ovnen ved 200 og lad æggemassen stivne til kun midten er blød, ca. 20 minutter. Drys nu med ost og stil fadet tilbage i ovnen ved 225 til osten er smeltet og gyldenbrun.

Server med brød fra specialbageren.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside