Birthe's Madside

 

Kartoffelgullasch
Grøntsager, hovedretter 5 personer
  • 1 kg kartofler
  • 3 mellemstore, hakkede løg
  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 1 stænk svinebov (ca. 450g)
  • 1/4 tsk revet muskatnød
  • 3 spsk hakket persille

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Svits løgene i gyldent smør i en gryde. Tilsæt kartofler, vand og halvdelen af saltet. Kog retten ca. 15 min. Til kartoflerne er næsten møre. Kom resten af mælken i gryden, og bring retten i kog. Tilsæt jævningen. Kog retten igennem under omrøring 4-5 min. Skær boven i små firkanter og kom dem i. Smag til med krydderier. Tilsæt persillen lige inden serveringen.

Kilde: Karolines Køkken 2

Henrik Holten 17/9 1995

 

 

Birthe's Madside