Birthe's Madside

 

Kartoffelpandekage med tomatsauce
Grøntsager, pandekager, billigmad 4 personer
  • Tomatsauce:
  • 100 g grofthakket zittauerløg
  • 1 fed hvidløg i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 1 dåse hakket tomater ( 400g)
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 275 g aubergine i mindre tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Kartoffelpandekage:
  • 500 g kogte, kolde kartofler
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 spsk friskklippet purløg
  • 3 spsk friskhakket persille
  • 1 æg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • Tilbehør:
  • groft brød.

Tomatsauce: Svits løg og hvidløg i smeltet smør i en gryde. Tilsæt tomater og basilikum. Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Kom auberginetern i saucen og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

Kartoffelpandekage: Riv kartoflerne groft og bland dem med de øvrige ingredienser. Lad halvdelen af smøret gylden på en pande og frodel herpå kartoffelblandingen. Tryk den let med en palletkniv og steg den ved jævn varme i ca. 2 min. Lad pandekagen glide over på et grydelåg. Kom resten af smørret på pandekagen og læg panden over som et låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 2 min., til kartoffelpandekagen er gylden og sprød.

Tips: Tilsæt evt. vand, hvis tomatsaucen bliver for tyk.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside