Birthe's Madside

 

Marinerede auberginer
Grøntsager 4 personer
  • 750 g auberginer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk friske oregano-blade/merian
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ kop hvidvinseddike
  • ½ kop tør hvidvin
  • cayennepeber
  • salt

Trim auberginerne, skær dem i ½ cm tykke skiver. Drys med 1 spsk groft køkkensalt og lad dem trække i en halv time. Skyl dem så i koldt vand og pres dem så for væde i et viskestykke. Steg dem gyldne på begge sider i olie og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Hak hvidløgene og oreganoen og bland dem. Lav marinaden af eddiken, vinen, hvidløgene og oreganoen. Smag til med salt og hæld over aubergine-skiverne. Lad dem trække koldt i et døgn.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 01-03-1996.

 

 

Birthe's Madside