Birthe's Madside

 

Marinerede kartofler
4 personer
  • 1,2 kg små nye kartofler

  • 250 g spæde spinatblade eller salat

  • 250 g rød salat, f.eks. lollo rosso

  • 100 g cornichoner  

  • Marinade:

  • 5 spsk. olivenolie

  • 3 spsk. balsamico-eddike

  • 1-2 fed presset hvidløg

  • salt og peber

  1. Skyl og skrub kartoflerne. Skær dem i 1½ cm tykke skiver, og kog dem i ca. 2-3 min., til de er møre.

  2. Hæld kartoffelskiverne til afdrypning i en sigte, og lad dem køle af.

  3. Skyl og slyng spinatblade og salat grundigt.

  4. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend kartoffelskiverne heri.

  5. Læg spinat- og salatblade på et fad - pluk store blade i mindre stykker - og læg kartoflerne ovenpå. Hæld marinaden over, hak cornichonerne groft, og drys dem over.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Livet er Fedt”, 1996 - Af ernærings- og husholdningsøkonom og madskribent Marianne Kastberg

 

 

Birthe's Madside