Birthe's Madside

 

Mormors frugter

  • 1 kg bær

  • ¾ kg sukker(per kg bær)

  • 1-1½ liter alkohol (Pottrom 56%, vodka, f.eks. Blå Ålborg 38%)

  1. Skyl bærrene i koldt vand. Lad dem dryppe af.

  2. Bland sukker og bær i en skål. Lad det stå natten over ved stuetemperatur.

  3. Kom frugten i et glas eller en krukke, hæld spiritus på til frugten er dækket og stil glasset køligt mindst en måned før der bruges af det.

NB! Man kan starte med de tidlige frugter jordbær, hindbær, solbær, ribs og kirsebær, og fortsætte med ferskner, abrikoser, figner og blommer. Princippet er at sukkeret skal være helt opløst før det hældes på "Mormors frugter". Der spædes med alkohol efterhånden, så forholdet imellem frugt, sukker og alkohol forbliver det samme. I modsat fald vil man sædvanligvis være nødt til at bruge atamon for at kompensere for manglen på konserverende alkohol. Frugten er dejlig til flødebaserede dessert. Lagen kan i den sammenhæng bruges som sauce, man kan drikke den til eller hælde den over en BABA.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside