Birthe's Madside

 

Ostegratinerede grønsager
Ost, grønsager 4 personer
  • 400 g kogte grønsager
  • Ostesauce:
  • 25 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 2½ dl mælk eller grønsagsvand
  • 1 dl piskefløde eller fløde 13%
  • 50 g revet, mild danbo
  • ½ tsk groft salt
  • hvid peber
  • 1 æggeblomme (1-2)
  • Gratinering:
  • 50 g revet, mild danbo
  • 2 spsk rasp
  • 25 g smør

Ovntemperatur: 225g.

Gratineringstid: Ca. 10 min.

Kogte grønsager kan fx. være blomkål, broccoli, gulerødder, porrer eller rosenkål.

Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde. Lad saucen koge igennem 5-10 min. Bland derefter revet ost i. Smag til med salt og peber. Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblomme(rne) i. Læg grønsagerne i et ovnfast fad. Hæld ostesaucen henover. Fordel ost, rasp og smørklatter over. Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og gennemvarm.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 9/8-95.

 

 

Birthe's Madside