Birthe's Madside

 

Selleripostej med marinerede kartofler
Vegetables 4 personer
  • 250 g kikærter
  • 1 liter bouillon
  • Selleripostej:
  • 400 g hytteost/kvark naturel
  • 2 spsk hvedemel
  • 200 g fintrevet rodselleri
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 4 spsk friskhakket persille
  • 4 æg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Marinerede kartofler:
  • 1½ spsk citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl olie
  • 1 dl vand
  • 4 spsk friskhakket persille
  • 3/4 kg små, faste kartofler

Bagetid: Ca 55 min. ved 200°.

Sæt kikærterne i blød i ca. 1 liter vand i ca. 3/4 døgn. Tag dem op af udblødningsvandet og kog dem i grønsagsbouillon i ca 30 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte.

Selleripostej: Bland hytteost med hvedemel og øvrige ingredienser. Fordel blandingen i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter). Bag den midt i ovnen.

Marinerede kartofler: Rør citronsaft, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og tilsæt persillen. Kog kartoflerne og pil dem. Skær dem i skiver, mens de er varme, og læg dem i et fladt fad sammen med kikærterne. Hæld marinaden over. Server kartoflerne lune til selleripostej.

 

 

Birthe's Madside