Birthe's Madside

 

Terrine med spinat og broccoli
Grøntsager 24 personer
  • 900 g frossen, optøet hel spinat
  • 700 g broccoli
  • 12 æg
  • 1 liter Mornay sauce
  • 4 spsk finthakket zittauerløg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bagetid: Ca. 1½ time ved 175°.

Microbølgeovn: Fordel spinat og øvrige ingredienser i 3 fade ( ca 1½ liter ). Dæk fadene løst med plastfilm. Et fad ad gangen i microbølgeovnen ca 15 min. ved fuld effekt.

Hæld spinaten i en sigte - ad 3 gange - og pres den fri for vand. Skær små broccolibuketter fra stilken. Skær stilken i tynde skiver. Pisk æg og Mornay sauce sammen. Tilsæt løg og krydderier. Fordel halvdelen af spinaten i bunden af 2 smurte, ovnfaste forme ( ca 2 liter ). Læg herpå broccoli i et jævnt lag. Hæld æggeblaningen over grønsagerne og slut med resten af spinaten. Bank formene let mod bordpladen og bag dem midt i ovnen. Stil terrinerne tildækket i køleskabet 12 - 24 timer.

Kilde: Karolines Køkken 5

 

 

Birthe's Madside