Birthe's Madside

 

And, Stegning med forbruning af
på ca. 3 kg til 4 personer

Beregn 2 timers stegetid plus 15 min. hviletid før servering.

  1. Tag indmaden ud. Skær halsen og vingespidserne af, hvis det ikke allerrede er gjort.
  2. Giv sveskerne et opkog og lad dem dryppe af i en sigte.
  3. Sæt ovnen på 250 grader.
  4. Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset.
  5. Dup anden tør med køkkenrulle indvendig og især udvendig, ellers biver skindet ikke sprødt.
  6. Gnid anden indvendig med salt og peber. Fyld den med en blanding af æblebåde og svesker.
  7. Gnid anden udvendig med salt og peber.
  8. Luk anden forneden med kødnåle. Træk halsskindet om på ryggen af anden og gør det fast med kødnåle.
  9. Læg anden med BRYSTET NEDAD på risten over bradepanden og brun den i 8 min. Vend og brun den yderligere 8 min.
  10. Hæld 5 dl vand i bradepanden. Skru ovnen ned på 160 grader og steg anden med BRYSTET OPAD i ca. 1 ½ time. Dryp stegesky over anden ca. hvert kvarter under stegningen.
  11. Stik en stgenål i låret. Hvis saften er rosa, er kødet rosa. Hvis saften er klar, er anden gennemstegt.
  12. Skru ovnen op på 250 grader. Hæld lidt koldt vand over anden og efterbrun den i 8-10 min. med ventilen åben eller ovndøren på klem.
  13. Anden kan også efterbrunes under grillen med ovndøren åben. Hold øje med anden. Den kan hurtig blive branket.
  14. Lad anden hvile i 15 min., inden den skæres ud.
  15. Læg anden med brystet opad og skær to snit langs brystbenet ( et snit på hver side). Løsn de to breystkødstykker og skær dem i pæne stykker. Læg dem tilbage på deres oprindelige plads.
  16. Anret anden på et fad med manchetter af guld, sølv eller hvidt papir på lårbenene.
  17. Pynt omkring anden med resten af æblebådene og sveskerne kogt i citron og sukkerlage.

Kilde: Netto`s Festbogen

 

 

Birthe's Madside