Birthe's Madside

 

Appelsinkage 2
  • 150 g margarine
  • 165 g sukker
  • 3 æg
  • 225 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • reven skal af 1 appelsin
  • saft af ½ appelsin
  • fintrevet appelsinskal til pynt
  • Lage:
  • saft af 1 appelsin
  • 2 spsk sukker

Rør margarine og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen (må ikke være kolde). Sigt mel og bagepulver og tilsæt det med de øvrige ingredienser til den rørte masse. Hæld dejen i en smurt, raspdrysset 1 liter bageform. Bages på en bagerist midt i en forvarmet ovn ved 175 grader i 35-45 min. Mens kagen bager, koges appelsinlagen, som hældes over, straks kagen tages ud af ovnen.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside