Birthe's Madside

 

Chokoladekage
  • 125 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 4 æg
  • 125 g mandler
  • 60 g hvedemel
  • Glasur:
  • 175 g mørk chokolade
  • 1 spsk vand
  • 25 g smør

Smelt 125 g chokolade over vandbad. Rør smørret blødt, rør sukkeret i, til det er luftigt. Rør chokoladen i. Del æggene og rør blommerne i chokoldecremen. Mal mandlerne i en mandelkværn eller blender. Rør dem i cremen sammen med melet. Pisk hviderne stive. Fold dem i dejen. Smør en rund eller firkantet form og drys den med rasp. Bag kagen ved 160 grader i 1 3/4 - 2 timer. Lad den blive kold på en bagerist. Smelt 175 g chokolade over vandbad og rør smør og vand i. Børst kagen ren, træk den over med glasuren. Kom lidt i et kræmmerhus og træk streger som pynt.

Tip: Valnøddekage bliver bagt efter samme opskrift, bare i en springform, delt 2 bunde, og der er vendt 2 dl flødeskum i glasuren. Fyld og glaser kagen. Pynt med halve valnødder.

Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing - Lademanns lommekogebøger

 

 

Birthe's Madside