Birthe's Madside

 

Dadeltærte med friske dadler
  • Kaneldej:
  • 25 g sukker
  • 1 knsp salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • 200 g mel
  • 100 g smør
  • 100 g kvark
  • Fyld:
  • 3 dl fløde 13%
  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • korn af 1 vanillestang
  • 25 g letristede mandelflager
  • 14-18 friske, udstenede dadler

Blend alle tørre ingredienser til dejen i en foodprocessor. Tilsæt smør og kvark og blend til dejen samler sig til en kugle. Dette kan naturligvis også gøres i hånden. Læg dejen i køleskab 1 times tid.

Rul dejen ud og beklæd en springform 22-24 cm i diameter. Læg papir på dejen og fyld op med ris eller tørrede bønner og forbag tærten ved 200 grader, 8-10 minutter. Fjern papir og fyld. Bring fløden til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker samt vanillekorn tykt. Si og pisk den kogende fløde i æggemassen, hæld cremen i tærten, læg dadlerne på og drys mandlerne over, før tærten bages færdig ved 190 grader, 15-20 minutter.

Kilde: Alt for damerne nr. 49, 1995

 

 

Birthe's Madside