Birthe's Madside

 

Den gode julekage

Der er ikke noget bedre end en dejlig kage med masser af fyld - den smager herligt, og den holder sig frisk i lang tid. Kagen er inspireret af den engelske julekage, men jeg har ændret den lidt til danske mål og smag.

  • 225 g smør
  • 225 g sukker
  • 6 æg
  • reven skal og saft af 1 appelsin
  • 425 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl rom
  • Fyld:
  • 100 g rosiner
  • 125 g korender
  • 100 g hakkede dadler
  • 75 g hakkede valnødder
  • 50 g sukat
  • 50 g pomeranskal
  • 50 g cocktailbær
  • 3 spsk mel

Rør fedtstof og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Rør godt efter hvert. Tilsæt appelsinskal - og saft. Bland mel og bagepulver og rør det i sammen med rommen.

Bland alt fyldet med de 3 spsk mel og bland det i dejen. Kom dejen i en smurt springform og pynt med nogle hele valnødder. Bag kagen 1 - 1 1/4 time ved 175 grader. Lad kagen afkøle på en bagerist. Kagen er fryseegnet.

Kilde: Birthes Madside – Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside