Birthe's Madside

 

Ægge-trio
  • Påske-røreæg med fyld:
  • 4-5 æg
  • 1 dl fløde eller vand
  • salt
  • hvid peber
  • 150 g røget laks
  • 50 g champignoner i skiver
  • 1 lille stykke strimlet porre
  • lidt smeltet smør

Slå æggene let sammen med en gaffel og tilsæt fløde eller vand. Hæld massen i en gryde med smeltet smør over svag varme og rør, til den stivner. Drys med salt og peber lige før servering. Serveres koldt eller varm med strimlet laks og snittet porre samt rå champignoner.

  • Røræg med ost:
  • 4-5 æg
  • 1 dl fløde eller vand
  • hvid peber
  • 1 dl fintreven, lagret ost
  • ½ pakke sprødtstegt bacon
  • karse

Slå æggene let sammen med en gaffel og tilsæt fløde eller vand samt den revne ost. Hæld massen i en gryde med smeltet smør over svag varme og rør, til den stivner. Drys med peber og pynt med bacon og karse.

  • Æggemix med ansjoser:
  • 2 store hakkede løg
  • 2 spsk smør
  • 5 hårdkogte, hakkede æg
  • 1 lille dåse ansjosfilter med lage
  • sort peber
  • hakket persille

Rist løgene i smør ved svag varme, til de er klare og bløde. Tilsæt de hakkede æg og ansjosfilterne skåret i stykker samt den tilhørende lage. Smag til med peber, drys med persille og servér straks.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside