Birthe's Madside

 

Farseret gåsehals
  • Halsskindet fra 1 gås
  • evt. hjerte og kråse fra gåsen
  • 1 lille svinemørbrad
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 2 - 3 tsk mel
  • 1 stort glas portvin
  • evt. lidt gåsefedt
  • salt
  • peber
  • lidt stødt timian
  • Til kogning:
  • vand
  • salt
  • 1 laurbærblad
  • 2 hele nelliker
  • 4 - 5 hele peberkorn
  • 1 kødkraftterning

Tilberedningstid: Ca 30 min

Kogetid: Ca 30 min

Puds gåsehalsen af, så den bliver jævn og pæn både ind- og udvendig.

Kør hjerte, kråse, mørbrad plus løg gennem kødmaskinen og rør denne blanding til en forholdsvis lind fars med mel, æg, portvin og lidt gåsefedt(kan ersattes med fløde).

Smag farsen til med salt, peber og timian. Sy den smalle ende af gåsehalsen sammen med bomuldstråd, stop farsen i halsen og sy den anden ende til også.

Læg den farserede gåsehals i en lille gryde, som lige akkurat kan rumme den.

Hæld så meget vand ved, at det dækker, kom salt, laurbærblad, nelliker, peberkorn og evt. en kødkraftterning ved og bring det hele i kog for svag varme. Lad gåsehalsen koge sagte i ca 30 min, hvorefter den tages op og køles af.

Den kan spises kold, eller den kan ristes let i lidt smør på en pande, inden den skæres i skiver og serveres.

Tips: Gåsehalsen må endelig ikke stoppes for hårdt, for så risikerer man, at skindet revner under kogningen.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

 

 

Birthe's Madside