Birthe's Madside

 

Fastelavnsboller 5
32 stk.
  • Remonce:
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. mel
  • 25 g marcipan
  • Dej:
  • 500 g mel
  • 200 g smør
  • 75 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • Fyld:
  • kagecreme eller marmelade
  • Pynt:
  • glasur

Remonce: Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet masse.

Mælken lunes og gæren opløses heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er ensartet. Lad hæve tildækket i ca. 15 min. på et lunt sted. Dejen deles i 2 lige store dele, der hver rulles ud i en firkant på ca. 20 x 30 cm. Hver firkant deles i 16 lige store dele, så vi i alt får 32 stykker. På hvert dejstykke anbringes 1 tsk. remonce, og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på smurte plader med lukningen nedad og trykkes let flade. Hviler i ca. 5 min. Tryk derefter et hul ned i hver bolle med tommelfingeren og fyld med kagecreme eller marmelade. Hæver tildækket i ca. 20 min. på et lunt sted.

Pensles med æg og bages midt i ovnen ved 220 grader i 10-20 min. Ovnen skal være varm fra starten.

Efter afkøling pyntes bollerne med glasur.

Kilde: Jesper Dissing

 

 

Birthe's Madside