Birthe's Madside

 

Flæskesteg
4 pers.
  • 1,5 kg mellem - eller nakkekam (evt. med ridset svær)
  • 2 -3 laurbærblade
  • salt
  • evt. stegetermometer
  1. Sæt ovnen på 225 grader.
  2. Skrab sværen med en skarp kniv og rids den i tynde strimler. Skær lige netop til kødet.
  3. Læg stegen i bradepanden med sværen nedad. Hæld kogende vand ved, så sværen lige er dækket.
  4. Sæt stegen i den forvarmede ovn og kog sværden i 20 min.
  5. Vend stegen. Drys sværen med rigelig salt, sæt laurbærblade i og steg den i 20 min ved 225 grader.
  6. Skru varmen ned på 160 grader og steg yderligere ca. 45 min. Brun til sidst med fuld varme.
  7. Mål evt. temperaturen med et stegetermometer i midten af stegen. Ved 60 grader er stegen rosa, Ved 65grader er stegen gennemstegt.
  8. Hæld skyen fra bradepanden op i en skål. Brug evt. skyen til sauce.
  9. Lad stege hvile 15 - 20 min før den skæres ud og severes.

Kilde: Netto`s Festbogen

 

 

Birthe's Madside