Birthe's Madside

 

Gåsepostej
  • 1 gåselever
  • samme vægt gåsefedtflomme
  • 1 gåsehjerte
  • 1 gåsekråse
  • 2 skiver afskorpet franskbrød
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 2 spsk fløde
  • 1 lille glas cognac
  • salt
  • friskkværnet peber

Tilberedningstid: 20 - 25 min

Bagetid: ca 35 min

Fjern hinder og uregelmæssigheder fra gåseindvoldene. Pil løget og skær det i mindre stykker. Kør lever, hjerte, kråse, flomme, franskbrød og løg 3 - 4 gange gennem kødhakkermaskinen. Pisk æggene sammen med fløden. Rør cognacen i og smag til med salt og peber. Rør denne blanding i levermassen.

Kom det hele i en form eller et ovnfast fad og bag postejen i vandbad i ovnens bradepande ca 35 min ved 180 grader. Lad postejen kæle af og stil den koldt, til den skal spises.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

 

 

Birthe's Madside