Birthe's Madside

 

Gammeldags Skånsk Gløgg
  • 3/4 dl rom
  • 3/4 dl cognac
  • 1 dl portvin
  • 3 dl rosiner
  • 100 g mandlesnitter
  • 1 liter krydret gløgg ekstrakt
  • 1 fl god rødvin

Rom, cognac, portvin og rosiner blandes sammen i en skål og stilles på køl. Rosinerne skal trække i mindst en uge, og gerne i en måned.

Rosinerne dryppes af i en sigte, og den resterne alkohol gemmes. Mandelsnitterne ristes på en tør pande, afkøles og blandes med rosinerne.

Gløggekstrakt, rødvin og den resterende alkohol fra rosinerne varmes op, det må ikke koge. Gløggen høldes i en bowler eller ligende og serveres rygende varm. Blandingen af rosiner og mandler kommes ned i gløggen, eller serveres ved siden af.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside