Birthe's Madside

 

Grønlangkål med kogt flæsk

  • ½ kg kogeflæsk

  • 2 1 vand

  • ca. 1 kg frisk grønkål

  • 25 g smør/margarine

  • 1½ dl piskefløde

  • sukker

  • salt

  • peber

Kog først flæskestykket i vand med salt. Skyl grønkålsbladene og kog dem 20 min. i flæskesuppen. Hæld kålen i en si til afdrypning. Tryk vandet fra, vrid kålen i hænderne som boller. Hak kålbollerne fint med en kniv. Kom kålen i en varm pande, rør fløden i lidt efter lidt. Tilsæt krydderier og hæld kålen op på et fad, læg skiver af kogeflæsk ved siden af.

I stedet for flæsk kan der bruges medisterpølse eller hamburgerryg.

Server retten med sennep, rødbeder og groft brød.

Kilde: Nordisk Madkultur - Kostpædagog Birgit Østergaard

 

 

Birthe's Madside