Birthe's Madside

 

Hummersuppe
10 pers.
  • 2 hummere af ca. 400g
  • 1 stort bundt dild
  • 1½ løg
  • 1½ gulerod
  • 1 kvist timian
  • 7 peberkorn
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2½ dl hvidvin
  • 7 dl fiskebouillon
  • 6 dl piskefløde
  • Salt
  • Peber
  • 1 glas cognac (kan undlades)
  • 2 knsp cayennepeber
  • Dertil:
  • 5 plader butterdej såret i trekanter og bagt i ovnen ved 210 grader, til de er hævede og gyldne.

Er hummerne levende, kommes de i rigeligt spilkogende vand MED HOVEDET FØRST. Derved dør de med det samme. Vandet tilsættes salt og dild.

  1. Rengør gulerødderne og skær dem i skiver.
  2. Pil løget og skær det i både.
  3. Kom salt og 2/3 af dilden i rigeligt vand. Kog hummerne deri i 15 min. Kog med låg på.
  4. Tag hummerne op og lad dem afkøle.
  5. Pil kødet ud af hummerne ved at trække krop og kløer fra hovedet. Knæk skallerne og kløer med en nøddeknækker. Fjern den sote tarmstreng i kroppen. Læg kødet til side. Skrab skallerne på indersiden for det bløde og gem det. Kassér de bløde våde lameller fra hovedet. Kom de let-knuste skaller i en tykbundet gryde.
  6. Damp skallerne fri for væde over jævn varme.
  7. Tilsær løg, gulerødder, timian, peber og tomatpuré. Hæld vin og bouillon ved. Læg låg på og kog ved svag varme i 20 min.
  8. Si hummerfonden. Tilsæt fløde. Kog ind til passende tykkelse. Rør hummerkødet i suppen. Gem lidt til pynt. Smag til med krydderier og evt. cognac. Varm suppen igennem.
  9. Anret suppen pyntet med hummer og dild. Servér suppen med butterdejstrekanter til.

Kilde: Netto's Festbogen

 

 

Birthe's Madside