Birthe's Madside

 

Husets paté
  • 500 g hakket kalvekød
  • 750 g hakket flæskekød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 spsk cognac
  • 2 spsk salatolie
  • salt
  • peber
  • muskatnød
  • 350 g bacon

Bland de to slags kød i en stor skål. Pil hvidløgsfeddene og knus dem over skålen. Vend det i kødet. Pil løgene og skær dem i skiver, der lægges over kødet, så det dækker. Hæld vin, cognac og olie over. Dæk skålen og lad det trække natten over. Fjern løgringene og rør farsen. Smag den til med reven muskatnød, salt og peber. Stræk baconskiverne med bagsiden af en stor kniv og brug dem til at fore en aflang form (ca 1½ l). Gem 4 skiver. Fyld formen og glat overfladen. Læg de resterende baconskiver øverst. Dæk formen med folie og stil den i vandbad i en varm ovn ved 190 grader i 2 timer, til pateen slipper siderne, og væden ikke længere er lyserød. Lad pateen afkøle til stuetemperatur i formen. Læg eventuel en vægt over den og lad den køle natten over.

Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing. Lademanns lommekogebøger

 

 

Birthe's Madside