Birthe's Madside

 

Jul-Limpa
(4 stk)
  • 1/2 liter færdiglavet kartoffelmos
  • 2 dl kærne, eller tykmælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk salt
  • 200 g sirup
  • 1 spsk finthakket pomeranskal evt
  • anis eller fennikel
  • 225 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • Til pensling:
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk kogende vand

Bland kartoffelmos og mælk i en skål. smuldr gæren i og tilsæt salt, sirup og pomerranskal. (Hvis man gerne vil have brødet krydret tilsættes også anis og fennikel efter smag).

Tilsæt rugmelet og ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca 3 min.

Ælt dejen igennem og form den til 4 runde brød der lægges på en beklædt bageplade. Lad brødet hæve ca 30 min. mere under et klæde. Bages i ca 35 min. ved 200 grader. Lige før brødet er færdigt pensles der med Sirupvand.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside