Birthe's Madside

 

Julebowle
(ca. 1½ liter)
  • 1½ liter æblecider
  • 2 røde æbler
  • 4-5 appelsiner
  • 2 citroner
  • 5 stk hel kanel
  • 2½ tsk hele nelliker
  • 1½ dl rosiner
  • evt. et kraftigt stænk cognac eller vodka

Skrub og skyl alle frugter omhyggeligt. Tag et æble og 2 appelsiner fra til senere brug. Del et æble i kvarte og fjern kærnehuset. Skær æblebåde og citrusfrugter i skiver. Hæld cideren i en stor gryde sammen med den udskårne frugt og krydderierne og varm op til kogepunktet. Skru ned for varmen og lad det småsimre i ca. 8-10 min. Fjern de kogte frugtstykker og tilsæt i stedet friske udskårne stykker. Et ekstra pift opnåes med lidt cognac eller vodka.

Servering: Serveres gloende hed.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside