Birthe's Madside

 

Julebudding ,Engelsk
12 portioner
  • 250 g hvedemel
  • 125 g rasp
  • 1 tsk bl. bagekrydderi
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt muskat
  • 250 g hakket oksetælle
  • 250 g mørk farin
  • 250 g reven æble
  • 100 g sylt. appelsinskal
  • 2 æg
  • 250 g rosiner
  • 100 g korender
  • ½ citron
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 200 g mandler
  • ½ appelsin
  • 1 spsk sirup
  • 1½ dl øl
  • Smørcreme:
  • 200 g smør
  • 200 g sigtet flormelis
  • 2 spsk cognac

Tag 2 kopper mel fra. Drys den ene over oksetællen mens den hakkes fint med en kniv, så tællen ikke klistre sammen. Hak frugt og mandler og ryst dem i den anden kp mel sammen med revet citron- og appelsinskal. Pres saften af. Rør alle ingridienserne sammen og lad skålen stå køligt natten over. Rør blandingen op igen og fyld den i en stor, velsmurt buddingform. Læg dobelt folie over og bind om det, så det slutter helt tæt.

Læg en rist eller lign. i bunden af en gryde, sæt formen i og fyld halvt op med kogende vand. Læg låg over og kog for svagt blus. Fyld mere kogende vand i gryden, hvis det fordamper. Lad den færdige budding stå 2 min. før den vendes ud på et fad.

 

 

Birthe's Madside