Birthe's Madside

 

Juleæbleskiver
(ca. 30 stk.)
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 2½ dl kærnemælk
  • 2 dl fløde 13%
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 stiftpiskede æggehvider
  • reven skal af 1 usprøjtet citron
  • 1-2 skrællede æbler i små stykker
  • smør til bagning

Pisk æggeblommer, sukker, kærnemælk og fløde sammen. Pisk derefter melet - blandet med bagepulver - i dejen og pisk den helt glat. Vend æggehvider og citronskal i.

Fyld halvt op med dej i en varm æbleskivepande med smør, læg et stykke råt æble oven i hver æbleskive og bag dem gyldne, før de vendes og bages på den anden side.

Servering: Hold æbleskiverne lune i ovnen, efterhånden som de er bagte, og server dem varme.

Kilde: Morten Knud Nielsen

 

 

Birthe's Madside