Birthe's Madside

 

Julekys
(ca. 100 stk.)
  • Mørdej:
  • 180 g smør
  • 250 g mel
  • 80 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • Marengsmasse:
  • 3 æggehvider
  • 120 g sukker
  • 150 g fin kokosmel

Smørret smuldres i melet, hvorefter dejen æltes let sammen med flormelis og æggeblommer. Afkøles og rulles meget tyndt ud. Udstikkes i runde kager (ca. 4 cm i diameter), som sættes på en plade. Derefter piskes æggehviderne stive, halvdelen af sukkeret kommes i og der piskes kraftigt et øjeblik, hvorefter resten af sukkeret og kokosmel vendes forsigtigt i. Marengsmassen sættes med et par teskeer i små toppe på kagerne, der bages ved 200C i 8-10 min.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside