Birthe's Madside

 

Julens kålretter
(4 personer)
  • 1 hvidkålshoved ca 2 kg
  • 100 g smør el. margarine
  • 85 g sukker
  • 3 dl bouillon
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk eddike

Skær først hvidkålen i skiver og bagefter i små firkanter. Brun kålen i to eller flere omgange, afhæøngig af stegepandens størrelse. Brun halvdelen af sukkeret i en stor stegepande, og rør halvdelen af fedtstoffet heri. Brun halvdelen af kålen og kom den bagefter i en stor gryde. Resten af kålen laves på samme måde. Spæd med bouillon. Lad kålen stege under låg for svag varme 1½-2 timer. Rør nu og da. Smag til med salt og eddike. Man kan sætte sin personlige smag på den færdigkøbte kål, ved at, kryder f.eks. rødkålen med lidt presset citronsaft, revet æble eller æblemos. Kog surkålen i kødbouillon tilsat en smørklat.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside