Birthe's Madside

 

Julesild

Efter en gammel svensk opskrift.

  • 6–8 store udvandede spegesild

  • 2 gulerødder

  • 2 porrer

  • 2 løg (evt. rødløg)

  • 2-3 laurbærblade

  • 10–15 hele peberkorn

  • ca, ½ l eddike

  • 3–4 spsk sukker

  • evt. lidt vand

Grønsagerne renses og skæres i skiver. Eddikelagen med laurbærblade og peberkorn koges op, og grønsagerne lægges i. Men kun lige et halvt minut. De skal være faste. Når lagen er kølet af, skæres sildefileterne i ret store stykker på ca. 5 cm hver. De lægges lagvis i et højt glas med grønsagerne. Og så hældes lagen over. Bindes til og trækker koldt ca. 3 dage. Serveres med groft rugbrød, smør og hjemmelavet fedt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside