Birthe's Madside

 

Kanelis med julens godter
  • 12 æggeblommer

  • 150 g flormelis

  • 1 liter piskefløde

  • 1 spsk kanel

  • Fyld:

  • 150 g portvinsmarineret rosiner

  • 100 g marcipan

  • 50 g nougat

  • 50 g hakkede syltede ingefær

  • 50 g hakkede nødder

  • lidt reven chokolade

Først tilberedes isen. Florsukker og æggeblommer piskes, til det er hvidt. Heri vendes 1 liter stiftpisket flødeskum sammen med stødt kanel. Denne ismasse sættes i fryseren. Isen skal fryse til en halvfast masse, så den kan bære de mange julegodter. Marcipan og nougat rulles i tynd pølseform der skæres i småstykker. Begge dele anbringes på film på en bakke og sættes i fryseren. Når isen er frosset til en halvfast konsistens, røres alle ingredienser i isen. Når dette er gjort, glattes isen ud, og den fryses fast, godt tildækket.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside