Birthe's Madside

 

Kattens kødboller
Børnene slår katten af tønden 8 - 12 personer
  • 1 kg hakket oksekød
  • 80 g lange ris
  • 2 æg
  • salt
  • peber
  • 1 ds (298 g ) kondenseret tomatsuppe
  • 50 g smør
  • 1½ dl creme fraiche
  • Chutney

Hæld risene i en kasserolle med 1½ dl vand og lidt salt. Kog dem i 10 minutter. Kog dem i 10 minutter. Tag kasserollen fra varmen, og lad risene stå endnu 5 minutter under låg. Rør en fars af hakket kød, ris, æg, salt, peber og 8 spsk af den ufortyndede suppe. Form den til valnøddestore boller, der brunes på panden i smørret. Læg bollerne i et ovnfast fad og lad dem stege færdig i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, til de er gennemstegte. Rør resten af tomatsuppen med så meget cremefraich, at det bliver til en tyk dyppelse, der smages til med chutney.

Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing - Lademanns lommekogebøger

 

 

Birthe's Madside