Birthe's Madside

 

Klejner

Endelig en ordentlig klejne-opskrift!

  • 125 g smør
  • 170 g sukker
  • 500 g mel
  • 3 spiseskefulde fløde
  • 3 æg
  • Den revne skal af én citron
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • Lidt vanille
  1. Det hele blandes sammen og æltes godt igennem.
  2. Dejen rulles ud i et ikke for tyndt lag.
  3. Klejnerne skæres ud og foldes. Det letteste er at anvende et såkaldt "klejnehjul" - en plastic-dims, der ved at blive kørt hen over dejen, skærer dejen ud i den rette form og størrelse (kan købes for ca. en tier i de fleste supermarkeder)
  4. Kog klejnerne i palmin indtil de har den rigtige farve. En smart måde at koge dem på er ved at anvende en friture-gryde.

Klejnerne kan sagtens tåle at komme i fryseren!

Kilde: Peter Friis Jeppesen

 

 

Birthe's Madside