Birthe's Madside

 

Krydret rødkål
  • ca. 1 kg rødkål
  • 2 løg
  • 3 pærer
  • 1 rødbede
  • 2 dl sherry
  • 2 spsk æble- eller vineddike
  • 2 tsk timian
  • 2 laurbærblade
  • 5 hele kryddernelliker
  • 40 g smør

Snit rødkålen fint, og snit løg og pærer fint. Riv rødbeden groft og læg alle dele lagvis i en gryde, hæld sherry og eddike over. Tilsæt krydderierne, der er lagt i en lille pose, så de nemt kan fiskes op. Fordel smørret i små klatter ovenpå og dæk til med folie. Lad rødkålen bage mør i ovnen i 2 til 3 timer ved 150 grader. Retten kan evt. bages sammen med brød eller rugbrød.

Servering: Rødkålen kan spises varm eller kold og bruges som pynt på smørrebrød osv.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside