Birthe's Madside

 

Lenes Soufflébrød
(4 pers)
  • 1 æg
  • 80 g mayonnaise
  • 4 skiver franskbrød
  • lidt citronsaft
  • lidt fransk sennep (Dijon)
  • salt
  • peber
  • lidt smør
  • 1 tomat til pynt
  • 4 salatblade

Desuden en hovedingrediens, eks.:

  • asparges (absolut et HIT)
  • bacon
  • laks
  • muslinger
  • rejer
  • skinke

Soufflémasse: Hviden fra et æg piskes stiv, og mayonnaise, citron, salt, peber og Dijon-sennep vendes forsigtigt i.

Hovedingrediensen anrettes på et salatblad på et stykke smurt franskbrød, hvorefter soufflémassen fordeles jævnt over hele brødets flade.

Brødene sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader, og portionsanrettes med pynt af tomat og rejer, alt efter hovedingrediens.

Servering: Straks efter at den er taget ud af ovnen.

Kilde: Mund-til-mund-metoden - overleveret fra Mor!

Af Lene Kolby

Indsendt af Carsten Hering Nielsen

 

 

Birthe's Madside