Birthe's Madside

 

Mandeltærter
  • 100 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg reven skal af en ½ usprøjtet citron
  • 1 knsp kanel
  • 170 g hvedemel
  • Fyld:
  • 1 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 spsk mørk sirup
  • 2 spsk kaffefløde
  • 100 g smuttede, hakkede mandler
  • reven skal af en ½ usprøjtet citron
  • 1 knsp stødt ingefær
  • 1 knsp kanel

Mørdej: Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æg, citronskal og kanel under stadig piskning. Tilsæt melet gradvist, mens der piskes. Saml dejen til en kugle, pak den ind i bagepapir og stil den på køl i ca. 1 time. Pensl formene med smeltet smør. Beklæd 10-30 forme - alt efter størrelse - med dejen og tilbered fyldet: Bland alle ingredienserne i en gryde og kog op under omrøring. Fordel fyldet i formene og bag tærterne i en 180 grader varm ovn i ca. 15 min. Lad tærterne køle af i ca. 10 minutter, før de tages ud af formene. Tærterne er velegnede til frysning.

Kilde: Månedsmagasinet IN, nr 12 1995

 

 

Birthe's Madside