Birthe's Madside

 

Mormors konfektkage
  • 50 g hakkede valnøddekerner
  • 50 g hakkede usmuttede mandler
  • 75 g hakkede hasselnøddekerner
  • 75 g hakket pommeransskal
  • 50 g hakkede røde cocktailbær
  • 50 g hakkede rosiner
  • 10-20 g kandiseret fintsnittet ingefær
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt allehånde
  • 50 g mel
  • 100 g honning
  • 100 g sukker
  • Pynt:
  • flormelis

Bland de hakkede dele og vend dem i melet tilsat krydderier. Bring honning og sukker i kog i en lille gryde. Rør den flydende honningmasse i blandingen. Beklæd en folieform 22x28 cm med bagepapir og fyld blandingen deri. Bag kagen på næstnederste rille ved 140 grader i 35-40 minutter. Tag den ud og lad den stå et øjeblik, inden den skæres i skiver. Sigt flormelis over.

Opbevares i en boks med tætsluttende låg på et lunt og tørt sted.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 48 1995.

 

 

Birthe's Madside