Birthe's Madside

 

Nytårscharlotte
10 pers.
  • Købt roulade
  • Creme:
  • 7 ½ dl sødmælk
  • 1 stang vanille
  • 8 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 15 husblas
  • 3 3/4 dl piskefløde
  • 2 ½ dl piskefløde
  • Pålægschokolade
  • Vindruer eller carambole
  • Kaniserede violer
  • 1 springform med diameteren 25 cm
  • Frysefolie
  1. Beklæd springformen med frysefolie.
  2. Skær rouladen op i 1 ½ cm tykke skiver. Beklæd kanten af springformen med skiver af roulade.
Cremen:
  1. Kog mælk op og lad vanillesatngen trække deri 10 min.
  2. Pisk æggeblommerne og sukkeret, til det er tykt og luftigt i en skål. Rør den varme mælk deri.
  3. Hæld cremeblandingen tilbage i gryden og varm den forsitigt op, mens der røres med en ske. Varm op og rør til cremen bliver tyk. Cremen må ikke koge, så vil den skille.
  4. Læg 15 blade husblas i 2 dl vand og smelt det ved svag varme.
  5. Rør husblasen i cremen og sæt cremen i køleskabet. Rør af og til i cremen, til den næsten er stiv.
  6. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
  7. Fyld cremen i springformen, så hele formen er fyldt op med rouladestykkerne langs kanten af formen.
  8. Stil formen i køleskabet mindst 6 timer, gerne til næste dag. Cremen skal være stiv.
  9. Tag formen ud af køleskabet. Sæt formen på et skærebræt. Åbn formen. Træk metalbunden ud. Træk forsigtigt i folien "charlotten" over på et serveringsfad. Skær folien af rundt langs kanten.
  10. Pisk fløden stiv. Dekorér "charlotten". Pynt med chokoladestykker, carambole og kandiserede violer.

Kilde: Netto's Festbogen

 

 

Birthe's Madside