Birthe's Madside

 

Panettone
  • 2½ dl mælk
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 500 g mel
  • 100 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g blødt smør
  • 80 g rosiner
  • 20 g hakket pomeransskal
  • 20 g hakket sukat
  • en høj ovnfast glasskål, 16 cm i diameter

Mælk og gær røres sammen, æg og æggeblommer blandes i. Mel, sukker, salt og de øvrige ingredienser blandes, og tilsættes gærblandingen. Det hele æltes til en smidig dej. Stil dejen til hævning ca 1 time. Pensl glasskålen og sæt bagepapir op langs siden så det kigger 4 cm op over formen. Slå dejen ned og form den til en kugle. Kuglen lægges ned i glasformen og ridses. Dejen stilles til hævning 1 time. Dejen pensles med smeltet, afkølet smør. Bages i en 190 grader varm ovn i 40 min.

 

 

Birthe's Madside