Birthe's Madside

 

Saltede revelsben til julefrokostbordet

Denne ret stammer fra min bedstemor hvis familie var fiskere fra vestkysten. Den spises umiddelbart efter silden 1. juledag til en halv rugbrød - dertil varm rødkål. Oprindelig drikkes varm kogt juleøl til, tilsat både sukker og mælk.

  • Revelsben

Køb 1 - 2 kg hele revelsbensider. (der skal kunne blive et ben til hver efter udskæring) Revelsbenene saltes i almindelig kogesalt i 2-3 døgn. Vendes et par gange i døgnet. Efter saltning skylles salten af, og revelsbenene koges i en gryde, indtil benene lige akkurat slipper, når man drejer i dem. Lad revelsbenene køle af. Ca 20 minutter før de skal serveres (typisk når man går igang med sildene), skæres de ud i stykker og brunes i ovnen v. 200 grader. De brunes til de har en lækker rødbrun farve.

Servering: Ribenene serveres straks. (Husk den kogte nisseøl - den klæder retten).

Kilde: Ebbe Søndergaard

 

 

Birthe's Madside