Birthe's Madside

 

Sauce til andesteg
4 pers.
  • ½ l suppe kogt på hals, vingespidser og indmaden
  • Et par stilke bladselleritop
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • - eller 1 l suppe af købt ande/hønsebouillon
  •  
  • stegesky fra panden ( ialt ca. 8 dl væske til saucen)
  • 2½ - 3 spsk mel
  • salt
  • peber
  • evt. kulør
  • ribsgelé
  • lage fra rødkål
  1. Skær grønsagerne i mindre stykker og kog dem sammen med hals, vingespidserne, indmad og 6 dl vand i 45 min. Fjern skummet, når suppen koger op. si suppen, når den er kogt ( De 6 dl koger ind til 5 dl).
  2. Hæld skyen fra bradepanden op i en skål. Kom nogle dråber madkulør i blandingen, så er det nemmere at se det lyse fedtlag, der nu skal skummes af.
  3. Bland melet med lidt vand i en meljævner eller rør blandingen ud i et krus eller lignende.
  4. Hæld suppe og sky sammen i en gryde. Det giver ialt ca. 8 dl væske. Bring væsken i kog.
  5. Pisk jævningen i den kogende sauce og lad den småkoge ca 5 min ved svag varme. Tilsæt evt. mere bouillon, vand eller jævning.
  6. Smag saucen til med salt, peber, ribsgelé og lage fra rødkålen.

Kilde: Netto`s Festbogen

 

 

Birthe's Madside