Birthe's Madside

 

Sønderjyske æbleskiver med svesker
Ca 30 stk.
  • 2 ½ dl mælk
  • 15 g gær
  • 3 æg
  • 20 g sukker
  • 200 g mel
  • ½ tsk kardemomme
  • 175 g smør
  • 30 stenfri svesker eller sveskemos
  • 50 g flormelis

Lun mælken til ca. 30 grader, opløs gæren heri. Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommerne og sukker, indtil det er hvidt. Mælk og mel samt kardemomme tilsættes under grundig omrøring. Smelt ca 1/3 af smørret og kom det i dejen. De stift piskede hvider blandes forsigtigt i dejen. Sæt dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min. Imens udblødes sveskerne, og de får et opkog. Bag æbleskiverne ved at komme lidt af fedtstoffet i hvert hul i den varme æble- skivepande. Kom lidt dej i, lidt efter en sveske. Når dejen er ved at danne skorpe i bunden, vendes æbleskiverne. Serveres drysset med flormelis. Æbleskiver med svesker bliver særlig spist i advent og juletiden.

Kilde: Mad på sønderjysk

 

 

Birthe's Madside