Birthe's Madside

 

Sønderjysk surrib
6- 8 personer
  • 1 kg stribet flæsk

  • 6 dl eddike

  • 3 laurbærblade

  • 3-4 løg i kvarter

  • 1 bundt persille

  • 12 hele peberkorn

  • 1 æg

  • husblas, se tekst

Kødet koges ca. 2 timer med eddike, 7 dl vand, laurbærblade, løg , persille og peber. Køler af i suppen, skives og lægges i et fad. Æg med skal knuses i suppen der bringes i kog og simrer 10 minutter sies gennem et klæde. 1 blad husblas for hver dl suppe der bruges, blødes op i koldt vand og piskes i den varme suppe. Hældes over kødet. Stilles koldt til geleen er stiv. Serveres traditionelt til julefrokost med sennep og groft rugbrød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside