Birthe's Madside

 

Stegte sild i eddike
  • 8 ferske sild
  • ca 3 spsk rugmel
  • salt
  • peber
  • ca 50 g smør
  • Marinaden:
  • 3 dl eddike
  • ½ dl vand
  • 3 - 4 spsk sukker
  • 2 - 3 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • Pynt:
  • Rødløg
  • evt. dild

Tilberedningstid: 35 - 40 min

Trækketid: Natten over.

Få evt. fiskehandleren til at udbene sildene for dig, men gå dem alligevel efter, når du kommer hjem, for alle ben skal så vidt muligt fjernes. Skyl så sildene, drys dem med salt og lad dem ligge og trække med saltet 5 - 10 min. Derefter skylles de igen og tørres grundigt i køkkenrulle. Vend sildene i rugmel krydret med salt og peber. Brun fedtstofet på en pande og steg sildene ca 5 min på hver side afhængig af størrelsen. Pres dem let ned mod panden med en paletkniv lige i begyndelsen af stegningen, så de ikke åbner sig. Mens sildene køler delvis af, blandes alle ingredienserne til lage i en gryde. Lad lagen koge for svag varme, til alt sukkeret er opløst. Læg nu de lune sild i en skål eller et dybt fad, hæld den varme lage over og stil sildene koldt til næste dag. Lige inden serveringen pyntes med tynde ringe af rødløg og evt. fintklippet dild.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

 

 

Birthe's Madside