Birthe's Madside

 

Stegt svinekam med sprød svær
(8 pers)
  • ca. 2 kg svinekam med spæk
  • 1-2 spsk groft salt
  • evt. 3-4 laubærblade
  • 5 dl vand (evt. halvdelen vin)
  • 1 løg
  • 1 lille porre
  • 1 gulerod
  • Sauce:
  • ca. 5 dl siet sky
  • majsstivelse eller saucejævner
  • evt. kulør

Få slagteren til at ridse sværen helt ned til kødet. Gnid sværen godt med salt, der skal helst komme salt ned mellem hver svær. Stik evt. laurbærblade imellem. Læg stegen på risten over bradepanden. Den skal ligge, så sværen er så lige som muligt. Kom vand og urter i bradepanden, og sæt stegen på midterste rille i en kold ovn. Tænd den på 200C, og lad kødet stege ca. 1½ time. Et stegetermometer skal vise 65C. Hæld skyen fra, og efterbrun evt. sværen et øjeblik under grillen. Lad stegen trække mindst 15 minutter, inden den skæres i skiver.

Sauce: Si skyen, og bring den i kog. Jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand eller med saucejævner. Smag til, og farv evt. med lidt kulør.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside