Birthe's Madside

 

Sukkerbrunede kartofler
4 pers.
  • 3/4 kg små pillekartofler
  • 4 spsk sukker
  • 50 g smør eller margarine
  1. Kog kartoflerne i ca 15 min. Pil dem og skyl dem i koldt vand.
  2. Stil kartoflerne tildækket i køleskabet, til de skal bruges. Skyl dem i koldt vand umiddelbart før bruningen.
  3. Smelt sukkeret ved svag varme på en tør pande under omrøring.
  4. Tilsæt fedtstoffet, når sukkeret er lysebrunt.
  5. Kom kartoflerne på panden, når sukker og fedtstof bruser op.
  6. Ryst eller vend kartoflerne med en paletkniv over god varme til kartoflerne er blanke og brune. Det går ret hurtigt.
  7. Tag kartoflerne af panden, så snart de er brunede. Så bliver kartoflerne ikke brankede.

Kilde: Netto's Festbogen

 

 

Birthe's Madside