Birthe's Madside

 

Surrib 2

Sønderjysk ret

  • ca. 1 kg. stegeflæsk med nakke

  • vand

  • ca. 10 spsk eddike eller efter smag

  • 2 tsk salt

  • 8-10 hele peberkorn

  • 4 laurbærblade

  • 12 blade husblas

Kødet dækkes med vand og koges sammen med eddike, salt, peberkorn og laurbærblade til kødet er mørt. Så tages kødet op og stilles koldt. Når det er afkølet, skæres det i skiver og lægges på et fad. Suppen fra kødet smages evt. til med mere eddike, og 8 dl måles af. Så lægges 12 blade husblas i blød i 10 min., hvorefter vandet knuges af, og husblasen udblødes grundigt i den afmålte suppe. Kødet skal ligge i et dybt fad eller en skål, og suppen hældes over, så kødet dækkes. Når det er stivnet, kan surriben evt. vendes ud på et fad.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside